Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@19:02:30 GMT

بررسی قیمت فرآورده‌های فولادی در کشور

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۱۵۸۹۲

بررسی قیمت فرآورده‌های فولادی در کشور

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کسانی که با بازار آهن سروکار دارند، از نوسانات قیمت فرآورده‌های فولادی ناراضی هستند و نمی‌توان ثبات قابل قبولی را در این بازار دید. همچنین افراد سودجو هم با انجام ترفندهای مختلف سعی دارند تا در چنین وضعیت نامطلوبی سود بیشتری به دست بیاورند. به همین دلیل قیمت فرآورده‌های فولادی همواره در حال تغییر بوده و مصرف کنندگان را دچار مشکل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب قصد داریم تا دلایل نوسان قیمت فرآورده‌های فولادی مانند میلگرد و تیرآهن را بررسی کنیم.

چه عواملی باعث تغییر قیمت فرآورده‌های فولادی می‌شود؟

عوامل تغییر دهنده قیمت در بازارهای مختلف یکسان نیست. همچنین برخی از دلایل غیرقابل کنترل بوده و به سایر پارامترهای اقتصادی دنیا مربوط می‌شوند. به همین دلیل نمی‌توان یک عامل را دلیل اصلی بالا یا پایین رفتن قیمت آهن دانست. اما در بازار آهن فعلی ایران مجموعه عواملی هستند که به طور محسوسی روی تغییرات قیمت انواع فرآورده فولادی تاثیر می‌گذارند. در ادامه این بخش از مطلب قصد داریم تا شما را با این عوامل بیشتر آشنا کنیم.

مواد اولیه صنایع فولادی

تمامی کارخانه‌های صنایع فولادی برای تولید محصولات خود به ماده اولیه نیاز دارند. در چنین کارخانه‌هایی اصلی‌ترین ماده اولیه سنگ آهن است که اغلب از دل معادن داخل کشور بیرون کشیده می‌شود. بدیهی است که تغییرات قیمت ماده اولیه روی قیمت نهایی فرآورده‌های فولادی تاثیر خواهد گذاشت. مواد اولیه یا همان سنگ آهن نیز بر اثر دلایل مختلف مانند میزان صادرات و واردات و فصل استخراج معادن نوسان قیمت دارد و روی بازار آهن نیز تاثیر می‌گذارد.

افزایش هزینه‌های مربوط به منابع انرژی

بدون شک صنایع فولادی کشور برای ذوب کردن شمش‌های آهن و دسترسی به میلگرد یا تیرآهن با سایزهای مختلف نیاز زیادی به منابع انرژی دارند. با اینکه دولت برای هزینه‌های مربوط به بخش تامین انرژی صنایع فولادی تسهیلاتی را در نظر گرفته، اما باز هم این عامل جزو مهم‌ترین پارامترهای تغییر قیمت آهن محسوب می‌شود. حتی در برخی فصول سال و به دلیل کمبود انرژی این کارخانه‌ها مجبور به خاموشی اضطراری هستند که به شدت روی وضعیت بازار اثر دارد.

نوسانات دردسر ساز بازار ارز

با قاطعیت می‌توان گفت که قیمت میلگرد در بازار آهن به بازار ارز گره خورده است. کافیست قیمت ارزهای خارجی تغییر قیمت پیدا کنند تا به سرعت نوسانات مربوط به آن‌ها در بازار آهن حس شود. همچنین عرضه کنندگان فرآورده‌های فولادی برای جلوگیری از زیان دهی، فروش محصولات را با قیمت جدید آغاز کرده و حتی در مواردی جلوی ثبت سفارشات جدید را می‌گیرند.

بخش عمده‌ی تاثیر بازار ارز روی قیمت آهن کاملا روانی است. اما باز هم تغییر در بازار ارزها روی میزان هزینه‌های صنایع فولادی تاثیر خواهد گذاشت.

صادرات بی‌رویه و کمبود بازار داخلی

عرضه و تقاضا یکی از ساده‌ترین قوانین مربوط به علم اقتصاد است که روی ارزش گذاری کالاهای مختلف تاثیر می‌گذارد. زمانی که کارخانه‌های تولیدی به هر دلیلی جلوی عرضه فرآورده‌های فولادی را به بازار بگیرند، تقاضا از میزان عرضه پیشی خواهد گرفت. همین اتفاق کافی است تا وجود محصولاتی مانند تیرآهن در بازار نایاب شده و قیمت این فرآورده فولادی افزایش پیدا کند. به همین دلیل دولت برای جلوگیری از چنین مشکلی ساز و کارهایی را برای صادرات فرآورده‌های فولادی قرار داده است.

سوداگران بازار آهن

یکی از اصلی‌ترین عواملی که روی وضعیت بازار تاثیر می‌گذارد، وجود دلال‌ها و سایر افراد سودجو هستند. این افراد با اقدامات نادرست و خودخواهانه خود وضعیت بازار را به طور کلی برهم می‌زنند. به عنوان مثال، احتکار که یکی از بزرگ‌ترین راه‌های سودجویی این دسته از فعالان بازار است، جلوی عرضه فرآورده‌های فولادی مورد نیاز بازار را می‌گیرد. همچنین وجود چنین افرادی راه رسیدن مصرف کنندگان به تولید کننده را ناهموار کرده و قیمت را به صورت کاذب بالا می‌برد.

هزینه‌های جانبی مانند حمل و نقل

هزینه‌های جانبی صنایع تولید فرآورده‌های فولادی جزو عوامل جانبی تغییر قیمت در بازار محسوب می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان این عامل را یک دلیل کلی برای افزایش قیمت تیرآهن یا سایر محصولات دانست. همچنین کارخانه‌های تولیدی بزرگ که در نزدیکی خطوط ترانزیت اصلی قرار دارند، در محصولاتشان در صورت افزایش هزینه حمل، تغییر قیمت کمتری پیدا می‌کند. همچنین این موضوع با توجه به حجم سفارش خریدار تاثیر خود را به طور مستقیم نشان می‌دهد.

مشخصات میلگرد یا تیرآهن و کارخانه تولید آن‌ها

بدیهی است که قیمت تیرآهن یا میلگرد با توجه به مشخصات محصول تغییر می‌کند. همچنین بیشتر کارخانه‌های صنایع فولاد محصولات خود را در بازار با گریدهای مختلف تولید کرده که هر یک بازه قیمتی مخصوص خود را دارند. البته در مواردی یک نوع خاص از میلگرد با برندی معین در بازار نایاب شده و قیمتش نسبت به سایر محصولات مشابه افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل قبل از خرید باید قیمت میلگرد یا تیرآهن سایر کارخانه‌ها را نیز مورد بررسی قرار دهید.

خرید فرآورده‌های فولادی با خیالی آسوده از عصرآهن

سایت عصر آهن شرایطی را فراهم کرده تا خریداران فرآورده‌های فولادی بتوانند به صورت هوشمند خرید خود را انجام دهند. با استفاده از این سایت دیگر نیازی نیست که مشکلات رایج در بازار را به جان بخرید. کافیست به سایت عصر آهن (https://asreahan.com)سر بزنید تا تولیدات تمامی کارخانه‌های صنایع فولاد کشور را مقابل خود ببینید. در ادامه این بخش شما را بیشتر با خدمات این سایت آشنا خواهیم کرد.

مشاهده دقیق قیمت روز محصولات بازار آهن

یکی از اصلی‌ترین خدماتی که عصرآهن برای مشتریانش در نظر گرفته، درج قیمت روز فرآورده‌های فولادی مختلف است. در سایت عصرآهن می‌توانید قیمت روز انواع میلگرد یا تیرآهن با برندهای مختلف را همراه با نمودار تغییرات قیمت ببینید. با انجام این کار مقایسه و تخمین قیمت کلی سفارش برای شما ساده‌تر خواهد شد و خریدی منحصر به فرد را تجربه می‌کنید.

کوتاه شدن دست واسطه‌ها

با استفاده از سایت عصرآهن، می‌توانید خرید خود را بدون واسطه انجام دهید. کافیست به وبسایت سر بزنید تا قیمت محصول مورد نظر خود را با قیمت درب کارخانه مشاهده نمایید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5313949

منبع: مهر

کلیدواژه: فولاد اهن الات صنایع فلزی کسب و کار سیستم گرمایشی لوازم خانگی کسب و کارهای اینترنتی دکوراسیون منزل سئو سایت صنایع غذایی بانک ملت سامسونگ خدمات درمانی ساختمان سازی آزمون آیلتس زباله خرید آنلاین میلگرد یا تیرآهن صنایع فولادی همین دلیل کارخانه ها تغییر قیمت بازار آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۵۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟