Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@13:55:25 GMT

چه عواملی بر قیمت تیرآهن تاثیرگذار هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۳۱۴۵

از آنجایی که امروزه هیچ سازه‌ی عظیمی در دنیا وجود ندارد که بی نیاز به تیرآهن باشد؛ این محصول به عنوان یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی شناخته می‌شود.

به گزارش پول نیوز، از آنجایی که امروزه هیچ سازه‌ی عظیمی در دنیا وجود ندارد که بی نیاز به تیرآهن باشد؛ این محصول به عنوان یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیرآهن چیست؟

esfahanahan.com  : تیرآهن یک مقطع پروفیل فولادی است که آن در ساخت و ساز  ساختمان‌ها و همچنین در صنایع مختلف استفاده می‌شود. این مقطع فولادی به عنوان یکی از مهمترین مقاطع فولادی در نظر گرفته می‌شود، چرا که پایه و اساس و فوندانسیون در ساختمان‌ها به حساب می‌آید.  

انواع تیرآهن

 

 

تیرآهن سه نوع دارد که هریک بر اساس استاندارد خاصی تولید می‌شوند. تیرآهن IPE، تیرآهن هاش و همچنین تیرآهن لانه زنبوری از مهمترین انواع تیرآهن هستند.

کاربرد تیرآهن

تیرآهن بر اساس ظاهری که دارد، در ساختمان‌سازی و صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. تیرآهن H که به تیرآهن سنگین نیز معروف است در موارد زیر به کار می‌رود:

ساختمان‌های ضد زلزله

این نوع تیرآهن به دلیل سطح مقطع پهن، تنش کمتری را انتقال می‌دهد و همین موضوع باعث عدم انتقال نیروهای واردشده به سازه می‌شود؛ بنا بر این، استفاده از آن در ساختمان‌های ضد زلزله، اهمیت زیادی دارد.

برج‌سازی

تیرآهن هاش به دلیل اندازه‎های طویل (100متری) می‌تواند در برج‌سازی مورد استفاده قرار بگیرد.

پالایشگاه

تیرآهن هاش در پالایشگاه‌ها به صورت بست تیرآهنی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خرپا

 هر جایی  که بخواهند ستون‌ها را از سازه‌ها حذف کنند، از خرپا به جای ستون استفاده می‌شود.

پل‌ها

تیرهای فولادی و بتنی، سازه‌ی اصلی پل‌ها را تشکیل می‌دهد. برای ساخت پل‌هایی با مقاومت بالا از تیرآهن‌های مستحکم و بلند که همان تیرآهن هاش سنگین است استفاده می‌شود. استفاده از این نوع تیرآهن، باعث استحکام و بقای عمر بیشتر پل می‌شود.

عوامل تأثیرگذار بر قیمت تیرآهن

 

عوامل بسیاری بر قیمت نهایی تیرآهن تأثیر می‌گذارد که ما در این مقاله به اختصار به بیان آن‌ها می‌پردازیم:

قیمت نفت

 

 

 

شاید تعجب کنید که چرا قیمت نفت بر قیمت تیرآهن تأثیر گذار است؟ در پاسخ به این سؤال اینگونه می‌توان گفت که 15 درصد نرخ محصولات فولادی به مصرف انرژی واحدهای تولیدی وابسته است به همین دلیل هیجاناتی که بر بازار جهانی نفت می‌گذرد، می‌توان روی قیمت فولاد تأثیر مستقیم بگذارد.

قیمت نفت، تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند تحریم‌ها و یا کاهش یا افزایش خرید و فروش آن است؛ در همین راستا کاهش قیمت نفت به نفع کشورهای مصرف کننده و افزایش آن، باعث رشد اقتصادی کشورهای تولید کننده می‌شود.

نرخ مواد اولیه

نرخ مواد اولیه برای تولید تیرآهن از دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت آن است. کشور چین به عنوان پیشگام تولید این مواد خام در دنیا شناخته می‌شود؛ بنا بر این میزان نرخی که چین بر اساس آن، قیمت مواد اولیه را تعیین می‌کند بر قیمت نهایی آن مؤثر است.

هزینه حمل و نقل

هزینه حمل و نقل بر قیمت نهایی تیرآهن تأثیرگذار است؛ زیرا این محصول فولادی توسط کامیون‌ها جابجا می‌شود. برای مثال شما فرض کنید که بخواهید مواد اولیه ساخت تیرآهن را از چین وارد کنید. شما تمامی هزینۀ سوخت‌گیری، بارگیری مواد اولیه، هزینۀ‌های احتمالی و استهلاک کامیون و یا کشتی را باید حساب کنید.

تورم جهانی

نرخ تورم یا افزایش قیمت‌ها از مهمترین معضلات اقتصادی بسیاری از کشورها از جمله ایران و سایر کشورهای در حال توسعه است. به طورکلی 60 درصد از کل فولاد جهان در کشورهای توسعه یافته تهیه و تولید می‌شود.

اخذ سیاست‌های داخلی نیز مانند تعیین قیمت محصولات فولادی بر اساس نرخ منطقه‌ای CIS یکی از معضلاتی است که این روزها دامن بازار فولاد ایران را فرا گرفته است.

همین موضوع نه تنها باعث افزایش قیمت این محصولات شده؛ بلکه موجب شده که بسیاری از مصرف کنندگان، دیگر توانی خرید با قیمت‌های نجومی را ندارند.

 عرضه و تقاضا

عرضه و تقاضا نیز همانطور که می‌دانید بر هر بازاری تأثیرگذار است و بازار فولاد نیز از آن مستثنی نیست.

به همین دلیل بسیاری از مواقع نشان داده است، زمانی که نرخ تقاضا افزایش می‌یابد نرخ محصولات فولادی نیز روند صعودی را پیش می‌گیرد. این در حالی است که زمانی که بازار بدون تحرک است و عرضه از میزان تقاضا کمتر باشد، قیمت تیر آهن و سایر محصولات فولادی افزایش پیدا می‎کند.

برعکس این قضیه نیز وجود دارد، به این معنی است که زمانی تقاضا پایین‌ و عرضه بالا، قیمت پایین‌تر خواهد بود.

قیمت فولاد را به راحتی می‌توان با میزان عرضه و تقاضای روزانه و همچنین با پیش بینی بازار، تخمین زد.

روند صنعت

همانطور که می‌دانید قیمت‌ها تحت تأثیر تقاضا است به این مسأله باید توجه داشته باشید که رکود بازار آهن دلیلش افزایش بی‌رویه قیمت‌ها است.

معمولاً خریداران که در روند بازار آهن بسیار تأثیرگذار هستند، هنگامی که بازار روند کاهشی خود را طی می‌کند خرید خود را انجام داده و با افزایش قیمت‌ها اجناس خود را در بازار به قیمت روز عرضه می‌کنند!

تمامی این عوامل باعث می‌شوند که بازار آهن، مدام در حال نوسان باشد. افزایش قیمت مقاطع فولادی، تنها نرخ مقاطع فولادی را افزایش نمی‌دهد بلکه باعث گرانی و تورم در تمامی صنایع تولیدی وابسته به آهن و فولاد می‌شود.

 به عنوان مثال، صنعت‌خودروسازی که رابطۀ تنگاتنگی با ورق فولادی دارد با افزایش نرخ آن، قیمت نهایی خودرو نیز افزایش می‌یابد. این اتفاق در صنعت ساخت و ساز نیز رُخ می‌دهد؛ زیرا که مهمترین مصالح ساختمانی سازی برای فوندانسیون، تیرآهن است.

به طور کلی آشفته بازار و نرخ تورمی که گریبان‌گیر بازار آهن شده، می‌تواند به این عوامل گفته شده باز گردد.

تولیدکنندگان برتر تیرآهن

 

 

 

تولید کنندگان برتر تیرآهن به علّت داشتن مقاطع با کیفیت و اصول مشتری مداری توانسته‌اند در زمینۀ برندینگ پیشرفت کرده و نامی شناخته شده داشته باشند.

اعتبار نام و کیفیت محصولات نهایی به خصوص تیرآهن، می‌تواند تأثیر به سزایی بر بازار داشته باشد. یکی از معتبرترین کارخانۀ‌های تولیدکننده‌ی تیرآهن، ذوب آهن اصفهان است که محصولات آن از کیفیت خوبی در بین مصرف کنندگان برخوردار است.

سخن پایانی

با توجه به مطالب گفته شده می‌توان نتیجه گرفت که عوامل مختلفی در قیمت نهایی تیرآهن تاثیرگذار هستند. عوامل مختلفی از جمله، نرخ ارز و دلار، فصل زمستان، نرخ جهانی بازار آهن، روند صنعت، عرضه و تقاضا و نرخ مواد اولیه و ... همان طور که اشاره شد، کارخانه‌های مختلفی هم در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به کارخانه ذوب آهن اصفهان اشاره کرد.

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پول نیوز تیر آهن قیمت نفت فولاد زلزله محصولات فولادی مقاطع فولادی عرضه و تقاضا افزایش قیمت ساختمان ها تیرآهن هاش قیمت نهایی مواد اولیه بازار آهن ی تیرآهن قیمت نفت بر قیمت بر اساس قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده

نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

به گزارش ایسنا، محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

او تصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد